Trainingsdag trailer

De training

Het begint met jouw hulpvraag, een gesprekje en een datum prikken. Als ik bij jou op stal kom is het handig als alles zoveel mogelijk klaar staat. Dat scheelt namelijk veel tijd. Tijd die we natuurlijk veel beter kunnen gebruiken om te trainen in plaats van spullen pakken, paard achter uit de wei halen en wachten op een plekje waar we kunnen werken.

Wat hebben we nodig ?

  • Goed passend halster (ik werk niet met een touwhalster)
  • Longeerkraal of ruime paddock waar in gewerkt mag worden
  • Beenbeschermers mogen mits deze goed passen en niet afzakken
  • Trailer met gevuld hooinet
  • Mestboy of schep en bezem
  • en een team

Om een trailerlaadtraining soepel en veilig te laten verlopen hebben we handjes nodig. Die handjes hebben we nodig om te trainen, de lijnen vast te houden en om bij allerlei andere dingen te helpen die we tegen kunnen komen tijdens het trainen.

Lijnen

Als we aan het werk gaan met de trailer dan neem ik altijd twee 9 meter lijnen mee. Deze lijnen zijn er puur voor bedoeld om het paard te begeleiden naar de trailer. Zo is het duidelijker voor het paard waar hij heen moet en word de bekende vluchtweg langs de trailer meteen verhinderd. Dit is niet alleen veel prettiger werken maar ook veel veiliger voor je paard zijn benen.

Aan het werk

Voordat we met het paard aan het werk gaan krijgt het team uitleg over wat ze kunnen verwachten en hoe te handelen. Daarna halen we het paard erbij en beginnen we met een stukje grondwerk. Dit gebeurd in een paddock, longeerkraal of een afgezet stuk wei. In het grondwerk maak ik duidelijke afspraken met het paard over respect voor elkaars persoonlijke ruimte, richting en tempo. Dit vormt de basis van onze samenwerking.

In de beginfase ga ik met het paard aan de slag. Dat ziet er natuurlijk per paard en per probleem anders uit. Tijdens de training leg ik zoveel mogelijk uit over wat ik doe, waarom ik dat doe en wat ik zie gebeuren bij het paard. Zo neem ik de eigenaar helemaal mee in het proces naar ontspannen trailer laden.

De kracht van de herhaling

Rust en structuur zijn heel erg belangrijk tijdens het aanleren van nieuw gedrag. Daarom gaat de eigenaar zelf ook met het paard aan het werk. Tijdens het werken begeleid ik vanaf de zijkant de eigenaar. Zo krijgt de eigenaar weer het gevoel en het vertrouwen dat de combinatie samen weer veilig op pad kan gaan.

Spreekt jou deze manier van werken aan, neem dan contact met mij op.

Kosten trailerladen

  • 50,- per uur
  • 130,- per dagdeel (3 uur)
  • Eerste 15 km gratis daarna 0,30 per km
  • Het meebrengen van mijn 1,5 paards trailer behoord tot de mogelijkheden