Toekomst plannen

Ik wil een veilige plek voor mens en dier, een plaats waar een paard zoveel mogelijk een paard kan zijn, een plek waar ik paarden en mensen kan helpen zich verder te ontwikkelen, een plek waar we onze kennis en de liefde voor onze paarden kunnen delen. In mijn dromen is dit een prachtig kleine boerderij met een boomgaard waar fruitbomen en notenbomen staan en waar een moestuin is met allerlei soorten groente.

Als je aankomt op het terrein, ligt de oprijlaan in het midden. In het begin is de oprijlaan erg breed, zodat er aan de rechterkant eventueel auto’s geparkeerd kunnen worden. Halverwege dit brede pad vinden we aan de rechterkant de hondenkennel waar ruim plaats is voor twee honden. Er lopen niet alleen honden over het terrein, ook worden we bijgestaan door drie katten. Het liefst haal ik “moeilijk plaatsbare” katten uit het asiel en geef ze hier een prachtig buitenleven in ruil voor het in toom houden van de muizenpopulatie. De katten krijgen buiten een verblijf waar ze kunnen schuilen tegen de elementen en lekker kunnen snoezen. Iets verder naar achteren vinden we een rechthoekig gebouw met daarin de kantine die ook alle ruimte biedt om lezingen, clinics en workshops te geven. Vanuit de kantine kijk je uit op een fijne rijbak die tegen onze renbaan aanligt waarin onze prachtige paddock paradise ligt.

Hier worden de paarden gestimuleerd om te lopen en opzoek te gaan naar hun eten en drinken. Een prachtige omgeving waar genoeg plekjes zijn om te schuilen tegen de wind, regen of zon en genoeg plek is om lekker te kunnen rollen of om te spelen en ravotten met andere paarden.

Links achterin aan de zijkant van de paddock paradise vinden we twee vakantiehuisjes met tussen de huisjes voldoende ruimte. In deze ruimte is een weide/paddock gecreëerd met een aantal stallen. De ruimte is zo ingedeeld dat er vier paarden kunnen staan, allemaal samen of gescheiden door draden. Ik wil een fijne plek waar mensen en paarden kunnen genieten van een prachtig stukje natuur. Tevens bied dit de mogelijkheid om deelnemers van cursussen of trainingsweekenden te laten overnachten op ons eigen terrein.

Wanneer dit allemaal gaat gebeuren, dat weet ik niet. Eerst mijn opleiding maar afmaken. Maar dat het gaat gebeuren, dat is één ding wat zeker is en dan zijn jullie natuurlijk allemaal welkom om tijdens de opening samen met ons een glaasje champagne te drinken. 

Dit bericht is geplaatst in De Lieve, Paardentraining met de tags , , , . Bookmark de permalink.