Reiki

Wat is reiki ?

Reiki is een Japanse behandelmethode die oorspronkelijk is ontwikkeld om een weg naar geluk, harmonie en het spirituele ontwikkeling.

Wat doet reiki ?

Door middel van handopleggingen wordt het energienetwerk van het lichaam in balans gebracht. Dit zorgt er voor dat alle energie kan gaan naar waar het het hardst nodig is.

Wanneer kun je Reiki inzetten ?

Reiki kan altijd als ondersteunende factor worden ingezet en is in het bijzonder goed te gebruiken bij paarden die angstig zijn.

Reiki kan ondersteuning bieden bij de behandeling van

Doordat reiki het zelfhelend vermogen van het lichaam aanzet tot handelen kan de behandeling altijd als ondersteunend worden ingezet. Hierbij kun je denken aan

  • Kreupelheden
  • Verwondingen
  • Stofwisselingsproblemen
  • Hoofdpijn
  • Stress/angst

Wanneer geen Reiki inzetten ?

Reiki is ten alle tijden toe te passen, maar voorzichtigheid is geboden met de intensiteit en hoeveelheid die word aangeboden aan het paard. Zeker als die gecombineerd word met andere soorten complementaire therapie zoals acupunctuur, osteopathie, emmett therapie, lynfedrainage etc etc.

Resultaten

Reiki versneld het zelfhelend vermogen van het lichaam wat resulteert in een beter verloop van het herstelproces tijdens een blessure en verbetering van mentale balans.

Werkwijze

Fenella is als sinds 1998 dierenarts en heeft onderhand al heel wat extra diploma’s op zak. Dit maakt dat met haar achtergrond als dierenarts en osteopaat ze en zeer volledige behandeling kan geven aan zowel het fysieke, mentale als energetische lichaam van het paard.

Tijdens een eerste ontmoeting is een goede anamnese van groot belang. Dit gebeurd door middel van een vraaggesprek. Is de hulpvraag gebaseerd op een kreupelheid dan volgt er automatisch ook een onderzoek naar de beweging van het paard.

Fenella werkt vanuit een holistische insteek. Dit betekend dat er niet alleen naar de voor het oog zichtbare blessure word gekeken, maar ook naar de onderliggende oorzaak van de blessure. Het paard kan linksvoor kreupel zijn terwijl de oorzaak aan de achterkant zit.

Een blessure komt vaak voort uit een kettingreactie van compensaties. Het paard heeft bijvoorbeeld last van zijn maag, banden in die regio raken geïrriteerd en daar door zet het paard zich vast in het gebied van de lendenen. Doordat het paard zich in het gebied van de lendenen vast zet kan het paard aan de achterkant niet meer volledig onder treden en loopt met een weg gedrukte rug waardoor het steeds strakker word in de rug. Het paard reageert steeds geïrriteerder met opzadelen. Je laat de fysio komen om de rug loos te laten masseren, maar daar behandelen we de dus alleen de zichtbaar geworden blessure die is ontstaan uit een reeks compensaties.

Doordat Fenella in het hele lichaam de blokkades los maakt en zorgt dat alles weer vrij kan bewegen van wervels, bindweefsel, fascia, cranio sacraal tot aan de organen aan toe kom je veel sneller tot de daadwerkelijke kern van het probleem waardoor een blessure of ziektebeeld blijvend kan worden opgelost. De rug masseren terwijl hij last heeft van zijn buik is net als een pleister op je knie terwijl je elle boog bloed.

Tips

Wil je zelf met Reiki aan de slag zoek dan een goede opleiding. Er is veel keus dus laat je goed informeren.

Extra informatie

Reiki is gebaseerd op de overdracht van energie, waarbij de therapeut kosmische energie doorzet naar de ontvanger. Het mooie van Reiki is dat Reiki zelf de energiestroom zoekt. De Reikibehandeling geeft aandacht aan het gehele lichaam om disbalans en drempels weg te nemen die natuurlijk herstel belemmeren.

Mijn ervaring

Alleen op Reiki kan ik niet beoordelen. Fenella kan vele soorten behandelmethodes toepassen dus wat precies de Reiki is geweest dat weet ik niet. Wel weet ik dat Flame na de behandeling altijd even tijd nodig heeft om bij te komen. Mentaal zie ik vaak meteen al verbetering. Hij is dan gewoon nog vrolijker, alsof hij dankbaar is voor de behandeling.

De behandeling werkt heel erg lang door waardoor na 2 weken er nog veel meer resultaat zichtbaar is dan direct na de behandeling. Na ruim een maand is hij echt op zijn hoogtepunt.

Doordat Flame spat heeft, heeft hij een bepaald loopje ontwikkeld wat niet zo goed is voor zijn rechter voorbeen. Door middel van werken aan de hand zijn we hier hard mee bezig en zo af en toe vraag ik Fenella om hem na te kijken en los te maken waar nodig.

Het is alsof hij dan even gereset word. De oude looppatronen worden gewist, de blokkades verwijderd waardoor alle deuren open staan naar een nieuw en beter looppatroon. Daarom kost het bij hem altijd een beetje tijd. In het begin zie je hem echt zoeken waar hij zijn benen neer gaat zetten, met de dagen word dat steeds beter en vindt hij weer een comfortabel loopje. Ik merk dat hij in draf dan zijn achterbenen veel beter weg zet. Na ongeveer 6 weken zie je optimaal resultaat van de behandeling.

Flame staat 24/7 buiten op een groot stuk en kan dus gaan en staan waar hij wilt. Op het moment dat hij door heeft dat Fenella er is komt hij altijd naar voren gelopen. Voor mij een teken dat hij de behandelingen als prettig ervaart.