Opfok

Op onze paddock paradise in Lieren staan jong en oud bij elkaar. In de kudde van maximaal 10 paarden bied ik ieder jaar plaats aan voor 2 jonge mannen.

All inclusief opfok

Dat is opfok met net dat beetje extra zorg en aandacht voor jou paard. In korte trainingssessies word jou paard voorbereid op de mensenwereld. Zo krijgen de paarden wekelijks een lekkere poetsbeurt en loop ik alle voetjes na, gaan we met zijn tweeën op pad, zodat het weg gaan van de kudde niet meer als spannend word ervaren en maken de paarden kennis met allerlei objecten uit de mensenwereld. Je kunt hier bij denken aan een balkje, de waterslang, een paraplu maar ook bij de trailer gaan we regelmatig even snuffelen. Vanaf 2 jaar neem ik ook spelenderwijs de beginselen van het longeren mee en vanaf 3 jaar en bij aanlevering van passend materiaal kan het paard spelenderwijs kennis maken met het dragen van een zadel.

Op de paddock paradise kunnen de paarden altijd gebruik maken van ruim 850 meter track, een grote zandpaddock met schuiltent en hangt er op veel verschillende plekken een hooinet. Van het voorjaar tot ver in het najaar kunnen de paarden overdag gebruik maken van 1 van de weides. Verder valt er genoeg te snoepen van de grote diversiteit aan eetbare bomen en struiken.

Twee keer per dag worden de paarden aanvullend gevoerd. Ieder paard heeft zijn eigen voervakje met zijn eigen voerbak. Op deze manier kan ieder paard rustig eten en kan ik heel makkelijk naar de individuele behoefte van de paarden voeren.

De jonge paarden krijgen de Easy Impact aangevuld met de Basic Growth ruwvoermix van Florian. Daarnaast bied ik de mogelijkheid om deze mix aan te vullen met kruiden geselecteerd en samengesteld door Paard-en-Bloem. Hierin kun je kiezen voor de meer standaard seizoensmix of een mix speciaal samengesteld voor jou paard.

Prijzen

De prijzen voor de opfok zijn inclusief ruwvoer, krachtvoer, mestonderzoek, de dagelijkse verzorging en het jonge paarden traject.

Veulen€ 200,- per maand
Jaarling€ 275,- per maand
Twenter€ 275,- per maand
De leeftijd van een paard wordt gerekend vanaf de eerste januari van het geboortejaar. In de eerste 6 maanden van het 3de levensjaar moet het paard verhuizen.

Bijkomende kosten

Iedere 6 tot 8 weken komt de hoefsmid. Voor het bekappen van jonge paarden rekent onze hoefsmid € 37,50

De paarden worden standaard 1x per jaar ontwormd. Paarden onder de 2 jaar worden 6x per jaar gecontroleerd op wormen. Vanaf 2 jaar doen wij minimaal 4x per jaar een mestonderzoek. De mestonderzoeken zitten bij de prijs inbegrepen. Wij ontwormen op advies van de dierenarts, de wormenkuur is voor de eigenaar een bijkomende kostenpost.

In de zomer komt de tandarts alle volwassen paarden nakijken/behandelen en worden alle paarden ingeënt.

Daarnaast zijn alle kosten voor de dierenarts of andere specialisten voor eigen rekening.

Op het terrein zijn een aantal boxen aanwezig voor nood. Mocht jou paard extra zorg nodig hebben dan is dit uiteraard ( tegen vergoeding ) mogelijk.