Linda

Al van jongs af aan ben ik gek van paarden. Zelfs zo erg dat mijn moeder de plaatselijke manegehouder smeekte of ik, ondanks mijn jonge leeftijd, mocht komen pony rijden. Super leuk dat rondjes hobbelen in de bak, maar ik (toen al een klein ondernemend meisje) wilde meer. Dus na heel wat uurtjes werken op de manege, paarden verzorgen en rondjes hobbelen mocht ik eindelijk een beroepskeuze maken en de daarbij passende school zoeken. De keuze viel uiteindelijk op het Clusius College waar ik de vierjarige opleiding paardenhouderij en management volgde.

Na vier jaar mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen en vertrok ik naar Australië. Daar heb ik een waanzinnige tijd gehad en ook heel erg veel mogen leren. Ik heb daar trektochten mogen begeleiden in de Snowy Mountains van het Kosciuszko National Park, in Kalgoorli werkte ik s’avonds achter de bar en s’morgens trainde ik renpaarden, in Leconfield dook ik in de wereld van de cowboy en bij Eliza park in Sunbury maakte ik het hele proces mee van fokmerrie naar renpaard mee.

Eenmaal terug in Nederland begon ik met werken op een manege en kocht ik mijn eerste eigen paard. Al snel kwam ik er achter dat het werken op een stal of manege niet iets is wat ik mijn hele leven wilde blijven doen en nadat mijn paard, een chronische blessure op liep in de wei, spatte de droom om in de sport te presteren ook uit elkaar.

De zoektocht begon naar een nieuw doel. Mijn passie ligt bij het trainen van paarden, maar voor veel opleidingen heb je een eigen paard nodig. Helaas mag Flame niet meer bereden worden, maar kan hij nog uitstekend functioneren als weidepaard. Het niet over je hart kunnen verkrijgen om je maatje weg te doen, maar geen geld en tijd hebben voor een tweede vriend maakte het lastig om een geschikte opleiding te vinden. Totdat ik een filmpje op Facebook voorbij zag komen van 2Moons.

Na de informatieavond heb ik mij meteen ingeschreven voor de driejarige opleiding bij 2Moons van Petra Vlasblom, gedragstrainer voor mens en paard. Deze NRTO erkende opleiding heb ik in 2020 succesvol mogen afronden.

Met mijn bedrijf De Lieve wil ik graag mensen en paarden dichter naar elkaar toe brengen. Communicatie is de basis van alles en als we elkaar iets beter leren begrijpen, ziet de wereld er voor menig mens en paard er een stuk relaxter uit.