Grote plannen voor de toekomst

De meeste dromen zijn bedrog, een bekende tekst uit een liedje van Marco Borsato. Gelukkig zijn niet alle dromen bedrog. De 160 km op de rug van Flame hoogstwaarschijnlijk wel, maar gelukkig heb ik nog een droom en die komt zeker weten uit. Hoe je het ook wend of keert, hoe hard ik er ook voor zal moeten werken, deze droom komt uit.

Frankrijk

In mijn 2de jaar als studente bij 2Moons mocht ik dit jaar weer een aantal dagen naar Frankrijk. Heerlijk even helemaal tot rust komen. We werden uitgedaagd om naar ons zelf te kijken en dit heeft me ontzettend veel inzichten gegeven. Positieve dingen maar ook dingen waar nog zeker aan gewerkt kan worden en waar ik ook aan wil werken. Nu is de zoektocht begonnen om de hulpmiddelen te vinden die bij mij passen.

Maar naast deze uitdagingen kregen we ook de vraag om op te schrijven wat we zouden willen. Gewoon als alles kan en alles mag. Geen barrières geen limieten, echt alles kan en alles mag. Dit was kaasie voor mij, want hier droom ik al jaren van. De droom word met de tijd steeds concreter en zit tot in detail bijna verwerkt in mijn hoofd. Des te leuker was het om het nu een keertje op te schrijven. Wel redelijk beknopt, want anders was het denk ik een boekwerk geworden in plaats van een a4tje

Mijn dromen voor de toekomst

Ik wil zo zelfvoorzienend als mogelijk kunnen leven. Ik wil eerlijke en gezonde producten verbouwen/ maken om mijn gezin te voeden.  Ik wil streven naar het produceren van voedsel zonder restproducten. Alles gebruiken en niets verloren laten gaan. Een zo goed mogelijke oogst met de middelen die de natuur je bied.

Ik wil een veilige plek voor mens en dier, een plaats waar een paard zoveel mogelijk een paard kan zijn, een plek waar ik paarden en mensen kan helpen zich verder te ontwikkelen, een plek waar we onze kennis en de liefde voor onze paarden kunnen delen.

In mijn dromen is dit een prachtige kleine boerderij met een boomgaard waar fruitbomen en notenbomen staan, waar een moestuin is met diverse soorten groente. Verse net geoogste doperwten, hoe zou dat smaken. Niet die snotjes uit een potje, maar echt vers geoogst uit je eigen tuin. Dat lijkt me heerlijk.

Als je het terrein oprijd ligt de oprijlaan in het midden. In het begin is de oprijlaan erg breed zodat er aan de rechterkant eventueel auto’s geparkeerd kunnen worden. Halverwege dit brede pad vinden we aan de rechterkant de hondenkennel waar ruim plaats is voor 2 honden. Er lopen niet alleen honden over het terrein, ook worden we bijgestaan door 3 katten. Het liefst haal ik “moeilijk plaatsbare” katten uit het asiel en geef ze hier een prachtig buitenleven in ruil voor het in toom houden van de muizenpopulatie.

De katten krijgen buiten een verblijf waar ze kunnen schuilen tegen de elementen en lekker kunnen snoezen. Achter de hondenkennel staat een klein huisje, waar alle voorzieningen zijn getroffen om het vlees, melk, groente en fruit te kunnen verwerken tot bijvoorbeeld kaas, ham,  jam, chutney, yoghurt en ijs. Iets verder naar achteren vinden we een rechthoekig gebouw met daarin de kantine die ook alle ruimte bied om lezingen, clinics en workshops te geven. Vanuit de kantine kijk je uit op een fijne rijbak die tegen onze renbaan aanligt waarin onze prachtige paddock paradise ligt.

Hier worden de paarden gestimuleerd om te lopen en opzoek te gaan naar hun eten en drinken. Een prachtige omgeving waar genoeg plekjes zijn om te schuilen tegen de wind, regen of zon en genoeg plek is om lekker te kunnen rollen of om te spelen en ravotten met hun soortgenoten.

 Links achterin aan de zijkant van de paddock paradise vinden we 2 vakantiehuisjes met tussen de huisjes voldoende ruimte. In deze ruimte is een weide/ paddock gecreëerd met een aantal stallen. De ruimte is zo ingedeeld dat er 4 paarden kunnen staan, allemaal samen of gescheiden door draden. Ik wil een fijne plek waar mensen en paarden kunnen genieten van een prachtig stukje natuur. Tevens bied dit de mogelijkheid om deelnemers van cursus of trainingsweekenden te laten overnachten op ons eigen terrein.

Als we vanaf de vakantiehuisjes een stukje meer naar voren gaan, komen we een ruime schuilstal tegen voor de koe en haar kalf, de varkens, het schaap en de kippen. Een deel zand en een deel weide word gescheiden door een hek waarvan de onderste draad hoog genoeg is zodat alleen de kippen heen en weer kunnen lopen. Vooraan aan de linkerkant vinden we ons woonhuis met aan de linkerzijde de moestuin en de boomgaard.

Aan de achterzijde van ons huis ligt een mooie tuin. Een plek voor onze kinderen waar ze veilig en onbezorgd kunnen opgroeien, genieten van het leven en leren dat melk niet in een fabriek word gemaakt.

Verder barst ik nog van de ideeen, dingen die ik zou willen doen, dingen die ik zou willen organiseren, organisaties die ik zou willen steunen, mensen die ik zou willen helpen en ga zo maar door.

Wanneer dit allemaal gaat gebeuren, dat weet ik niet. Eerst mijn opleiding maar afmaken. Maar dat het gaat gebeuren, dat is 1 ding wat zeker is en dan zijn jullie natuurlijk allemaal welkom om tijdens de opening om samen met ons een glaasje champagne te drinken. 

Dit bericht is geplaatst in 2moons, clinics, De Lieve, droom, droomhuis, Flame, kennis, liefde, paarden, Paardentraining, toekomst, verhuizen, wensenlijstje met de tags , , , , . Bookmark de permalink.