De Lieve

Geslaagd

Jullie zagen het misschien al even voorbij komen op onze Facebook pagina.

Ik ben geslaagd voor mijn 2de lesjaar bij 2Moons.

In de post gaf ik ook al aan dat er een aantal dingen gaan veranderen voor endurance team Flame. Super spannend, maar ik heb er echt ontzettend veel zin in. Het dossier is al ingediend en in Februari zal ik een bezoekje brengen aan de kamer van koophandel om alles af te ronden. Het eerste stapje richting onze droom word is een feit.

Trainingscentrum de Lieve

Al jaren loop ik met een naam in mijn hoofd. Misschien wel al vanaf het moment dat mijn moeder, mijn zussen en ik er over hebben zitten fantaseren dat we een groot stuk land zouden kopen in Frankrijk. Mijn moeder zou dan een motor camping beginnen. Niet al te groot natuurlijk, want het over grootte deel zou zijn voor de paarden. Groot, open, veel groen en heel veel paarden. Al fantaserend over hoe dat er dan allemaal uit moest komen te zien kwamen we ook op het euvel, hoe gaat het heten. Tja de Fransen moeten het ook uit kunnen spreken. Dus zo kwam ik bij de naam de Lieve. Die naam heeft me nooit meer los gelaten en dus heb ik besloten om mijn eigen bedrijf te starten onder deze naam. Het trainingscentrum laat nog even op zich wachten, maar ik weet zeker dat het er in de toekomst gaat komen.

Nieuwe website

We zullen straks verder gaan onder de naam De Lieve, maar endurance team Flame blijft daar zeker een onderdeel van uit maken. Op de nieuw website zal er een speciaal plekje komen waar ik zal blijven schrijven over de ups en downs van Flame en hopelijk straks ook weer over mijn deelname aan de prachtige endurance sport. Waarschijnlijk niet meer met Flame, maar wie weet wat er nog op ons pad komt. Voordat de nieuwe website er is zijn we gewoon nog hier te volgen. Het zal ook nog wel even duren voordat de nieuwe website er is, want ik ben van plan deze zelf te gaan maken. Wat nogal een uitdaging gaat worden, want de computer is nou niet echt mijn beste vriend. Ben echt liever met de paarden lekker buiten. Dus alle tips over het maken van een eigen website zijn welkom ­čÖé

De kleuren gaan ook veranderen, of eigenlijk komt er een kleur bij. Nu is onze kleur kobaltblauw, maar om nou als bedrijfskleding alles in kobaltblauw aan te schaffen zie ik niet zo zitten. Word wel heel erg blauw, dus er mag een kleurtje bij. Welk kleurtje dat precies word, hmmmmm daar zijn de meningen nog een klein beetje over verdeeld. Dus dat word nog een bezoekje naar de kleurenmuur bij de gamma. Super handig al die kleuren staaltjes.

Trainen, trainen, trainen

Over een paar weken begint alweer het 3de en laatste jaar van de opleiding. Hier voor ben ik opzoek naar paarden met een probleem. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan :

 • Geen voetje willen geven
 • Moeite met netjes de stal in en uit lopen
 • De oren niet kunnen aanraken/ knippen
 • Moeite met ontwormen
 • Angst voor een specifiek object
 • Moeite met trailerladen
 • Geen respect voor jou persoonlijke ruimte/paard wat door je heen loopt

Loop je ergens tegen aan in de omgang met je paard, wil je hier graag aan werken met mijn hulp en staat je paard in de buurt van Haarlem ? Neem dan contact met mij op via de Facebook pagina van endurance team Flame 

Heeft jou paard geen gedragsprobleem, maar zou je hem/haar graag nieuwe dingen willen aanleren op een vriendelijke en voor het paard begrijpelijke methode ? Je kunt hierbij denken aan :

 • Grondwerk
 • Longeren
 • Trailerladen
 • Wennen aan objecten
 • Schriktraining

en staat je paard in de buurt van Haarlem ? Dan mag je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen.

Allemaal geslaagd voor het onderdeel grondwerken en loswerken.
Dit bericht is geplaatst in 2moons, De Lieve, droom, kennis, lichaamstaal, paarden, Paardentraining, verhuizen, wensenlijstje met de tags , , , , . Bookmark de permalink.